събота, 18 август 2007 г.

Kakva Cel Ima Tvoia Sait

Преди да направиш сайт задай си въпроса "Каква цел има моя сайт" - лична страница, ще споделяш знанието си, искаш да намериш клиенти в Интернет?

Защо да правиш просто сайт като можеш да направиш сайт, който да ти носи доходи? През 2005 година започнах да търся начин да започна бизнес, който да оперирам от дома си и който да изисква малка инвестиция.

Започнах проучването си в Интернет и открих, че по света е широко разпространено да имаш Интернет сайт, с който да се издържаш.

Идеята ми се стори малко странна, но така или иначе обикновените идеи не ме привличаха. Ден след ден разглеждах примери за сайтове, които носят доходи месец след месец и бележат растеж всяка година.

Попаднах на много интересна Интернет компания, която има над 30 000 клиента и от чието ноухау съм научила всичко, което знам за Интернет маркетинг, създаване и промоция на сайтове, оптимизиране за търсачки (search engine optimization).

След като си купих техния пакет за 299$(включва хостинг и безценно ноухау) 2 денонощия почти не спах и след няколко дни регистритах домейна на първия си сайт. Започнах да прилагам техниките, описани в ръководството за създаване на печеливш web бизнес. Четири месеца по-късно този сайт започна да ми носи доходи.

През четвъртия месец изкарах 12$, петия 25$, шестия 50$ и тогава видях, че колелото се беше завъртяло и нищо не можеше да го спре. Няма да споменавам колко изкарвам в момента от първия си сайт, само ще кажа че хората в България не получават такива заплати.

*******************************************************************
Не споменавам точния адрес на първия си сайт, защото не желая да генерирам към него трафик, който не е насочен към темата му.
*******************************************************************

Ако искаш да направиш сайт, който да ти носи доходи месец след месец, тогава прочети всичко, което пише в сайта на Site Build It! (сайтът е на английски).

От началото на 2006 година до сега SBI е мой гуру и ме вдъхнови да създам internet-dohodi.com, където пиша за това, което съм научила от SBI.

Ако не си толкова начинаещ и вече ти се върти идея да направиш доходен сайт, тогава тази статия ще ти помогне да вземеш решение какъв вид сайт е подходящ за теб.

Приятно четене и извинявай, че ти вкарах "вирус", който ще те човърка дълго ;)

Няма коментари: