вторник, 27 ноември 2007 г.

Новогодишното увеличение на трафика започна

Вече втори ден наблюдавам 20% увеличение на посещенията. Миналата година по същото време се случи същото. Приходите от Адсенс са се увеличили повече от 20%, хубава и странна закономерност.

Сайтът, който бележи тези хубави висоти е women-workout-routines.com, много съм горда с него, защото се бори редом със сайтове на големи корпорации и малко по-малко започва да се класира преди тях (минутки за реклама).

Днес не научих нищо ново, поне не се сещам.

Обмислям да продам pictures-of-kittens-and-cats.com не съм го поддържала от месеци и посещенията му започнаха да намалят. Открих , че обожавам котки, да ги гушкам, да ги снимам, но не и да пиша за тях. А и много трудно се монетизира котешки сайт, т.е. със същите усилия в друга тема ще изкарвам 5 пъти повече пари.

А нали трябват парички да си поддържам набора от минимум 50 чифта обувки :)

Истината е, че с котешкия сайт не се чувствам полезна :(

Може да е временно, ще оставя тази мисъл да отлежи.

Започнах усилена работа по Софийския сайт sofiabulgariatravel.com скоро ще има приличен изглед и мнооого нови статии.

Ами това е за днес, лека нощ и сладки сънища!

понеделник, 26 ноември 2007 г.

Имах прекрасен уикенд

Този уикенд работих само в неделя, в събота разпусках. Още от сутринта всичко започна добре :-). Обядвахме в Онар, където уважихме една бутилка Траминер, която аз съчетах с Лаврак на скара и гръцка салата.

Гледахме „Американски гангстер” – хубав филм, малко по-дълъг ми дойде и цветовете му са доста мрачни. Филмът казва, че ако искаш да правиш нещо добре – прави го без значение кой какви правила ти бута в очите. Ммм, как го казах без да издам фабулата на тези, които не са го гледали :).

Вчера поработих доста. Започнах нов проект написах му 2 статии, Home и една специфична страница. Последно се спрях на тема „How to Make Money from Your Hobby”. Много теми обмислих и финално отхвърлих темета за relationship advices по две причини. Не ми беше ясно как ще монетизирам тази тема (освен Adsense) и се чудех дали няма да си навлека да отговарям на писма на разочаровани от любовта мъже и жени.

Спрях се на темата за Хобито, защото я познавам много добре, имам съвсем ясна представа как ще монетизирам такъв трафик. Целя се в много малки ниши – всички хора, които имат хоби и са решили да изкарват пари с него. Като цяло се конкурирам с темата Make Money Online, която е много конкурентна ниша и в която не искам да навлизам, защото трябва сериозна работа по оптимизация (а аз не искам да прекарвам безсънни нощи).

Как ще изкарвам пари от Хоби сайт – Адсенсе е ясен, но като цяло не смятам да разчитам основно на него.

Мисля да препоръчвам SBI, с който е направен сайтът за Make money from your hobby, а и имам още 3 сайта направени с SBI – концепцията е - доволен клиент препоръчва добър продукт, като ще покажа и доказателства, че системата на SBI работи – снимка на Адсенсе чекове (разбира се ще залича всичко без общата сума, защото е забранено да се показва детайлна информация) и снимка на трафика, който получавам без да съм дала и стотинка за реклама.

Преди да си легна снощи реших да проверя дали се класирам за бг СЕО състезанието – ами на 17то място съм при търсене в google.bg и в мрежата (не помня по правилата дали трябваше в мрежата или в страници на български???)

Как постигнах този резултат – първо бях на 11та страници с резултатите, бях направила нещо за състезанието, но после видях, че има емоции, които не харесам и спрях да участвам. Просто оставих нещата ей така – без линкове към страницата на състезанието. На 15ти ноември взе, че ми попадна пак някаква гадория за състезанието и ми стана тъжно и после си казах, че ще участвам без да се записвам във форума, то и с 11та страница къде да се записвам, а и наградата не ме интересува. Ама ме хвана спортна злоба, де :).

Написах 5 страници, пуснах на 10тина приятели в icq да сложат линкове към мен и на 25ти ноември съм на 17то място, мръднала съм към 90 места напред :). Което показва кое има значение – съдържание и връзки към страниците. Толкоз за това!

По-долу са страници за индексиране, не ги гледай.

яицазимитпо лъгуг вариации

Яицазимитпо Упражнения

Лъгуг Диета

Яицазимитпо Екскурзия

Яицазимитпо Продукти

вторник, 20 ноември 2007 г.

Чак не се понасям каква домакиня съм тази вечер :)

Днес мислех да поработя вечерта, но уви нищо не съм свършила. Първо дълго мислих какво да вечерям и накрая сложих боб в тенджерата под налягане. Това е толкова любима манджа, а така рядко я ям.

Нямаше студена вода няколко дни и през уикенда пропуснах прането, та пуснах една пералня.

Тъй и тъй ставаше все по-късно и ставах все по-малко продуктивна, реших да си направя разкрасителни процедури – епилатор, маска – сега съм нов човек :-).

И все пак не ме свърта да не напиша нито ред днес и сега пиша :).

Днес поставих рекорд по бавно прибиране, седях 45 минути в задръстване, а иначе това разстояние в неделя сутрин се минава за 5 минути.

Последният уикенд беше много хубав – работих само през половината време и успях да отида на суши, да изпия половин бутилка вино, да се видя с приятелки, да пия капучино и даже малко браузване по магазините, не че исках да си купя нещо, но обичам да гледам дрехи и обувки.

Вчера си намерих две девойки, които ще ми помагат при писането на съдържание за сайтовете на английски – много съм щастлива, защото това ми беше мечта повече от година, но все не пристъпвах към реализирането й.

Разбрахме се да им изпращам теми, а те статии по темите – усещам това като малък екип и ще се радвам начинанието да се разрасне.

Както винаги се чух със систъра и мама и систъра ме изненада с въпроса „Колко струва евтин лаптоп?” Решила да подари на мама и татко лаптоп, да си четат в Интернет – ох много ме развесели таз малка черна перличка (викам й така от как лятото хвана страааашен тен).

Мама и татко се „избивали” да четат в Интернет на нейния компютър! Татко чете спортни вестници онлайн, а мама май има по-разностранни интереси.

Ами нищо кой знае колко интересно не се случи днес.


Обмислям нов проект на тема „
Relationship advices”, сайт в който ще пиша как реагирам на контакта си с мъжете, какво си мисля като ми кажат нещо и какво имам предвид, когато казвам „Не искам, не може, обичам те…” – мисля, че ще е полезно за двата пола, тъй като е ясно, че има неразбирателство.

За сега само обмислям идеята, още не съм проучила конкуренцията, което е важно, щото може аз да си пиша, обаче никой да не го чете :).