събота, 15 септември 2007 г.

Tema na sait

Повечето писма, които получавам са от хора, които не могат да изберат темата на сайта си и които искат да им направя сайт.

Мога да ти помогна и за двете, но не мога да го направя вместо теб.

Тема на сайт - как да ти избера темата, нали след това ти трябва да пишеш за нея??? Няма как, но се налага да помислиш какво обичаш, какво те интересува. Не се притеснявай, всеки човек може да измисли поне 3 теми, за които да направи сайтове. Тук съм публикувала статия как да избереш темата на сайта си.

За правенето на сайта - в началото е добре някой да ти направи сайта, ако ти сам не можеш. Но имай предвид, че сайтът е твоя бизнес и не можеш да държиш отговорен никой за развитието на твоя бизнес.

Независмо дали сам ще се занимаваш с програмирането на сайта или ще си наемеш някой да го прави или ще използваш автоматични системи за генериране на сайт, ти трябва да се грижиш за съдържанието на сайта. Това отново не означава сам да пишеш съдъранието, но трябва да се грижиш на твоя сайт редовно да има качествено съдържание.

Продължавам с проучването си на български фирми, които предлагат добър хостинг и система за управление на съдържанието. Мисля, че до месец-два ще мога да препоръчам добра фирма.

Руми

Kluchovi dumi

Ключовите думи на един сайт са темите на неговите страници. Самите ключови думи са невидими за читателите, но са важни, когато създаваш сайта си.

Съществуват средства за проверка какви ключови думи използват хората, когато търсят в Интернет. За съжаление не знам нито една програма/средство, която да дава данни за търсене на български език. Затова препоръчвам сам да си направиш проучването за ключови думи.

Например, ако ще правиш сайт за "столове" какви думи ще използваш, аз се сещам за - столове, дървени столове, столове с облегалки, тапицирани столове, тръбна мебел столове и т.н. За да направиш сайт за "столове" трябва да знаеш доста неща за тях и няма да ти е трудно да измислиш ключови думи.

Когато пишеш страниците на сайта си оптимизирай всяка страница по 1 ключова дума и нейните синоними. Причината за това, е че ако използваш различни теми за 1 страница, търсачките ще се объркат и няма да знаят при какво търсене да показват тази страница. Тук има полезни съвети за ключови думи
.

Руми

вторник, 4 септември 2007 г.

Kakvo e Domein?

Замислих се, че в едно писмо ме попитаха "Как се влиза в сайта?" Т.е. хората се интересуваха като имат сайт как да стигнат до него.

Написах простичко обяснение какво е домейн, ако знаеш това, все пак си струва да прочетеш, защото давам примери за хубави домейни и съвети как да съставиш перфектния домейн.

Освен това написах статия как да планираш сайта си едно от нещата, които задължително трябва да направиш, ако искаш да изкарваш пари от сайта си.

неделя, 2 септември 2007 г.

Dnes se zabavliavah da se snimam i pravia nadpisi

Днес спретнах още една страничка вдъхновена от SEO състезанието. Това е мултимедийната страничка, за да видиш краткото ми видео, кликни тук.

Днес не става за плаж, затова мисля да направя повечко съдържание, все пак за какво са дъждовните дни, ако не да си обуеш чорапи и да напишеш 5-6 страници :)))

Но преди това ще отида на кафе с приятелка.

До скоро!

Руми

Vkluchih se v SEO sastezanieto

Снощи хич не съм видяла, че Яицазимитпо Лъгуг, всъщност е Оптимизация Гугъл. Днес се включих в надпреварата и започнах да създавам съдържание за тази странна ключова дума. Видях, че десетина блога вече излизат в резултати, браво на колегите!

Моят подход ще бъде по-скоро бавен и дълготраен.

Можете да видите как смятам да подходя, ето тук.

А тук има вариации на Яицазимитпо Лъгуг.

В Бургас имаше буря и ме валя страшен дъжд, сега се чувствам уморена, така че друг път ще пиша повече.

Руми

събота, 1 септември 2007 г.

Balgarsko SEO sastezanie

Преди малко бяха обявени правилата на състезанието за SEO, ключовата дума, по която трябва да се оптимизира е безмислена поредица от букви - яицазимитпо лъгуг, всички правила са тук.

Така, сега как да участвам? Определено не бих правила нещо, което няма връзка с идеята ми за развитие.

Имам следните въпроси към себе си:

- Какво ще ми донесе спечелването на СЕО състезание по ключова дума
яицазимитпо лъгуг? - Всички ще ме уважават (дали?), завиждат, признават? Това важно ли е за мен?

- Как СЕО състезанието е свързано с идеята ми да развивам сайта си? - В началото исках да ви покажа как се оптимизират интернет страници, което в съчетание с качествено съдържание е отличен начин да накарате Google да ви обича.

- Ако спечеля състезанието (или съм в челнатa тройка по
яицазимитпо лъгуг) повече ли ще ми вярвате? (според мен, ако си сложа снимка на чека от adsense ще ме следвате навсякъде ха ха ха).

Лека нощ, утрото е по-мъдро от вечерта.

Руми